dimecres, 11 de desembre del 2013

Activitats educatives



Hola a tots altra vegada,

Avui us explicaré com hem penjat les activitats educatives.

Com hem pogut veure a la pàgina hi trobareu varies links que ens remeten a un Drive (programa del gmail que et permet veure o compartir documents amb altres persones).

Allà podreu trobar els documents en pdf, i el mateix programa us permetrà descarregar-vos-els.

Per tal de penjar aquests documents, hem hagut d’accedir a la nostra compte de gmail, i entrar en l’aplicació DRIVE a partir d’aquí hem clicat a “pujar” i hi hem introduït els arxius ja passats en pdf. Per tal de poder posar les pàgines al blog, un cop modificàvem la pàgina corresponent “d’activitats educatives” hem posat adjuntar enlace i hem afegit la pàgina web, com ja us hem explicat altres vegades.

Esperem que tant les activitats com el nostre bloc us estigui essent d’utilitat.

Fins la pròxima publicació!

dijous, 21 de novembre del 2013

Les dades de Campllong

Primerament hem fet una breu introducció donant informació de què viu el poble de Campllong, quin és el seu fort i una mica la evolució de com vivia la gent abans i com viu actualment.

A continuació hem realitzat unes taules amb diferents informacions, aquestes les hem fet amb el Word. Les informacions que hi podem trobar són:
  • ·         Una piràmide d’edats
  • ·         La població d’emigrants i immigrants que hi ha, tant d’homes com de dones.
  • ·         El moviment de la població, en aquest apartat introduïm les migracions internes i les immigracions externes.
  • ·         L’activitat econòmica.

Quasi totes les dades estan agafades del 2012 menys la població amb relació a l’activitat econòmica (si estan actius, inactius, ocupats, desocupats, etc.) que aquestes dades són de l’any 2001. I la població resident de l’estranger que aquestes dades les trobem de l’any 2013.

Cal dir que totes les dades possibles les hem comparat amb el Gironès i amb Catalunya. Finalment, aquestes dades estan extretes, tant de l’Ajuntament de Campllong, com de l’Idescat. 

Vídeo explicatiu

Aquí estem un altre cop, però aquesta vegada per presentar-vos l'enregistrament que hem fet per mostrar aquells aspectes més interessants del poble que estudiem: Campllong.

Per dur a terme l'enregistrament, ens hem dirigit a Campllong i ens hem gravat a dos llocs que hem trobat interessant ensenyar: una pista esportiva on es pot veure l'Ajuntament, el local social, el poliesportiu i diversos habitatges i infraestructures; i una zona de terres conreables on trobem de fons la Torre selvatana.
Hem enregistrat a cada membre del grup per separat i, mitjançant el programa Imovie disponible pel sistema operatiu MAC, hem unificat tots els vídeos en un i hem afegit algun toc estètic com el títol del vídeo o les etiquetes amb el nom de la persona que parla.

Per aquells que no disposeu del sistema operatiu MAC, podeu seguir el mateix procés amb el programa Windows Movie Maker, disponible pel sistema operatiu Windows.

Seguidament, per penjar-lo al blog, hem fet com fins ara. Obrim la configuració de les pàgines fixes, i editem aquella on volem inserir l'enregistrament.

Segur que us serà de molta utilitat, per qualsevol dubte només us heu de posar en contacte amb nosaltres.

Fins aviat!


PD: Us adjuntem els enllaços per poder descarregar els programes esmentats anteriorment:

Croquis del municipi de Campllong

Com es pot apreciar, hem afegit un croquis del municipi a la pestanya de "Com és Campllong?". 

Aquest està fet des de la perspectiva que s'aprecia al Local Social, de manera que ens deixa veure tres plànols diferents, és a dir, com a primer pla podem trobar la pista, com a segon pla dos carreteres, zones de terreny de sorra per passejar i cases, per últim al tercer pla trobem les muntanyes aquestes es veuen ben lluny.

Per realitzar el croquis primerament es va tirar una fotografia al terreny i més tard aquesta va ser impresa per poder realitzar el dibuix amb més detall. Com que la imatge està feta des del Local Social no té una perspectiva recta, llavors per realitzar el croquis, es va fer mitjançant un punt de fuga tenint en compte les línies principals. El traç del dibuix havia de ser un traç suau i amb poca força per poder repassar amb més força les línies que delimiten els tres plans, és a dir, per poder diferenciar amb molta més facilitat els tres plans que ens deixa apreciar la imatge.

Llista de blogs

Com podeu veure hem afegit els blogs els quals hem hagut d'avaluar anteriorment i els que hem d'avaluar ara. 


Cal dir que ens ha costat una mica trobar com es posava la llista de blogs perquè sortís reflectit al nostre blog. A continuació vam preguntar a unes companyes com es feia, amb l’ajuda d’elles i el coneixement que teníem nosaltres d’aquesta pàgina hem pogut fer el llistat.

Fins la propera publicació. 

Futurs Possibles

Bé, com heu pogut veure ja hem afegit la informació a la pestanya de FUTURS POSSIBLES.

1.       Per tal d’accedir a pujar la informació a una pestanya, cal que anem a la configuració (podeu veure els passos detallats per arribar-hi a la nostra primera publicació) i a partir d’aquí cliquem “Pàgines” a la barra Esquerra a sota del quadradet d’ENTRADA NOVA.
2.       Un cop hi estem a dins, veiem que surten els títols de totes les pestanyes que hi ha al nostre bloc i si cliquem a editar sobre d’una d’elles, podrem afegir un text amb alguna fotografia, enllaç o bé vídeos.
En aquest cas, nosaltres us presentem un petit text de possibles futurs a Campllong. Hem pogut “predir” aquesta informació degut a l’estudi de la història del poble i el seu creixement. Per aquest motiu, ens hem basat en el creixement de la població i en la construcció de noves infraestructures. No només per tal de créixer en població sinó també amb activitat.

Esperem que les nostres aportacions us siguin útils.


Fins la pròxima publicació!

dilluns, 21 d’octubre del 2013

Canvi d'idea

Bona tarda a tothom,
Com podeu comprovar hem canviat bastant el nostre bloc de tal manera que l'hem millorat molt.

Ara, hem procurat fer un nou eslògan i canviar el fons per tal que s'adhereixi amb els gustos del públic. També hem procurat posar alguna fotografia per tal de fer que el bloc vagi més amb consonància amb el poble, tot i que hem tornat a escollir una de les imatges predisenyades, no perquè no sapiguem posar la del poble, sinó que considerem que la senzillesa és el punt clau per un bon bloc i les imatges que podem fer nosaltres amb una bona camera moltes vegades no tenen la mateixa nitidesa ni aporten la mateixa claredat. Per aquest motiu, el mateix blogger ens proporciona imatges que ja són dissenyades i configurades per aquest ús. I per tant, us recomanem fer-ne ús.

Tots aquests canvis, els hem elaborat seguint la pauta de configuració del bloc que teniu en la publicació anterior. Allà hi podreu trobar tots els passos que hem anat seguint i que possiblement seguirem per tal d'anar-nos centrant al nou públic i fer que el bloc sigui una eina més útil i plausible per tothom.

Per últim us adjuntem una fotografia de Campllong per tal que així us en podeu fer una idea de com és aquest poble i per tal que hi trobeu la relació amb l'eslògan.

Que passeu un bon dia, i fins la publicació següent.



divendres, 11 d’octubre del 2013

Primers passos per fer un bloc:

Ara us explicarem de manera breu i senzilla quins passos hem seguit per crear aquest bloc.
  1. Si no teniu compte de Google, abans de res us n'heu de fer una. Podeu anar al Gmail.com i crear una nova compte. Allà us demanaran les vostres dades personals, que us poseu una adreça (per exemple: aquestaadreça@gmail.com) i una contrasenya. Gmail ja us indica com cal fer les contrasenyes per tal que siguin segures!
  2. Un cop tens el correu electrònic creat, inicies sessió i a la barra de dalt, a la part dreta, trobaràs una icona amb quadradets. Clica aqui i t'apareixerà un seguit d'aplicacions. Una d'elles es diu Blogger. Clica i comencem!
  3. El Blogger et farà posar algunes de les teves dades i de seguit podràs continuar.Trobaràs una pàgina on apareixerà on podràs clicar una pestanyeta de CREAR BLOC. Allà podràs iniciar el teu bloc i hi hauràs de posar un títol i decidir quin disseny vols. A partir d'aquí investiga.
  4. Nosaltres hem investigat i hem trobat on canviar el disseny de pàgina. Trobaràs l'icona pertinent a la pàgina que et porta Blogger un cop cliques el nom del bloc que has creat. És una pestanyeta en forma de pàgina amb pestanyetes que posa "Diseny". En aquesta mateixa secció pots clicar sobre "Afegir un Gadget" que et permetrà incorporar noves icones a la teva pàgina principal. Nosaltres per exemple, hem posat la de compartir el bloc per via facebook i twitter, saber el número de visites etc.
  5. Hem trobat com canviar la lletra des la icona de un estri de pintura que trobaràs sota on hi posa "plantilla". Hi ha moltes lletres diferents que podem anar canviant al nostre gust.
  6. Per tal de crear pàgines fixes hem descobert quina icona clicar: el que posa "Pàgines". Per tal de crear-ne una heu de clicara nova entrada. Allà podeu afegir el títol que vulgueu que tingui la nova entrada i també podeu omplir la pàgina amb la informació que vulgueu.
  7. Un cop tingueu tot això fet recordeu que podeu canviar l'idioma del vostre bloc sempre que vulgueu, anant a "Configuració".
  8. Per últim el que us queda és afegir una entrada. Nosaltres hem investigat una mica i hem vist que a la mateixa pantalla on hi ha totes les icones que us hem explicat, ja hi ha una pestanya que diu "Entrada nova", des d'allà podreu escriure el que vulgueu en el bloc i els visitants ho veuran tot cronològicament. L'últim dia que s'hagi escrit serà el primer que sortirà en el bloc, és a dir, sempre hi hauran les idees o publicacions més noves. Penseu que en la publicació, també hi podem enllaçar imatges, vídeos o enllaços!
Bé, així és com ho he fet nosaltres i hem decidit fer-vos un tutorial per tal que vosaltres també ho pugueu aconseguir. Ja us anirem explicant mica en mica com anem afegint totes les coses que hi posarem! 

P.D: si teniu alguna pregunta o hi ha quelcom que no us ha quedat clar, podeu escriure'ns a sota mateix del comentari.

Esperem que us sigut d'utilitat!